به سوالات زیر دقت کنید:

1- در اتصال هارت دلیل استفاده از  مقاومت چیه؟ و چرا 250 اهم؟

2- محل اتصال منبع طرف دستگاه hart هستش یا دیوایس مورد کالیبره؟

 

برای جواب به این سوالات ابتدا باید به نحوه عملکرد دستگاه HART communicator و شیوه های کالیبراسیون به کمک آن اشاره کنم. همانطور که قبلا نیز عرض کردم ، این دستگاه از دو عدد سیم جهت ارسال و دریافت سیگنال به منظور کالیبره کردن استفاده می کند. اما برای کالیبره کردن یک تجهیز ممکن است دو حالت پیش بیاید و وجود یا عدم وجود آن مقاومت نیز درست از همین جا نشات می گیرد.

گاهی ممکن است که تجهیز ما در حال کار بوده و به عبارتی On-line باشد. در این صورت مطمئنا این وسیله در حال دریافت یا ارسال اطلاعات به یک PLC یا DCS می باشد.خوب ،همانطوری که می دانیم  PLC ها و DCS ها برای آشکار سازی جریان حاصل از ترانسمیترها به یک مقاومت نیاز دارند (البته با در نظر گرفتن مقدار صفر برای مقاوت سیمهای رابط ) .

 

نحوه اتصال HART communicator

 در این حالت دقیقا اتصال سر مثبت و منفی آن به تجهیز مورد نظر است . یعنی نه به تغذیه ای توسط یک Source جداگانه  یا Loop calibrator نیاز است و نه به مقاومت اضافه .البته در جایی دیدم که فقط با خود HART یک مقاومت موازی می کنند.چون اگر مقاومت کم باشد HART نمی تواند به درستی کار کند و این کار برای اطمینان بیشتر انجام می شود.

حالا حالت دیگری را در نظر می گیریم که مثلا تجهیز فوق را به کارگاه آورده ایم و قصد کالیبره کردن آنرا داریم.خوب اینجا دیگر نه خبری از PLC هست و نه از منبع تغذیه ای که Device ما را راه اندازی کند. همانطور که می دانیم تغذیه تجهیزات (معمولا 24 ولت ) توسط PLC انجام می شود و آن چیزی که قرار است اندازه گیری شود همان جریان 4 تا 20 می باشد که تغییر می کند. پس برای اینکه در شرایط Off-line بخواهیم عمل کالیبراسیون را انجام دهیم باید هم منبع تغذیه داخلی PLC و هم مقاومت معادل را در نظر بگیریم. مقاومت درونی PLC معمولا 250 تا 270 اهم در نظر گرفته می شود و 24 ولت خروجی از آن هم یک ولتاژ ثابت رگوله شده می باشد که بهتر است در حالت Off-line یک Loop calibrator (یا همان mA source ) را جایگزین آن نماییم .

پس باید بین دو سر HART حداقل 250 اهم مقاومت وجود داشته باشد .

 

البته Device ها مختلف هستند و ممکن است بعضی از آنها دارای محلی جداگانه برای اتصال HART باشند که در اینصورت طبق دستورالعمل موجود در کاتالوگ دستگاه عمل می کنیم.و ضمنا روشهای دیگری هم برای استفاده از پروتکل HART وجود دارد.مثلا زمانی که تجهیز در مکانی باشد که دسترسی به آن امکانپذیر نباشد.در اینصورت باید مستقیما از اتاق کنترل و توسط مودم های HART عمل کالیبراسیون انجام بگیرد که مبحث جدا گانه ایست.

سلونوئید ولو Solenoid Valve چیست و چگونه کار می کنند؟

شیر برقی یا سلونوئید ولو چیست؟

بررسی فنی Emerson (Field) Hart Communicator 475

hart ,مقاومت ,یک ,اتصال ,plc ,تجهیز ,در نظر ,می شود ,hart communicator ,می باشد ,ممکن است

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ایرانی 21 مِهروَرزی با همه آیینِ ماست! فردایی دیگر 9 تیپ شخصیتی اینیاگرام اتاق اینترنت Naghdoon آسانسوریان کلینیک تخصصی اسپهبد خودرو ساخت کباب پز تابشی بورسیه تحصیلی